Hudterapeuten tipsar - Mogen hy

Mogen hy

Att åldras hör till, att få rynkor hör till, att få en slappare hud hör till. Men vad kan vi göra för att sakta ner processen? Vad behöver en hud som har utsatts för solens påverkan genom åren?

Nu ska jag berätta en hemlighet för er! Min fina kollega Marie fyller 50 år i höst och jag skojar inte när jag säger att hon inte ser en dag äldre ut än 35. Hon är ett levande bevis på vad bra hudvård gör för huden och dess åldrande.

Jag förespråkar inte att vi ska föryngra oss drastiskt med olika metoder, dock kan man sakta ner processen, minska effekten av för mycket sol och annat som påverkar hudens åldrande - genom att använda bra hudvård.

Har man dock kommit på lite sent att det här med hudvård är en bra grej och man vill helst att det ska ske lite mer i huden än att hålla den smidig och flawless. En mogen hy behöver hjälp att återuppbygga sig och skydda sig mot yttre påverkan. Din hud behöver troligtvis mycket näring och stimulerande ingredienser som gör att din hud ser och känns friskare.

Professionella produkter

Här kommer tips på produkterna som gör lite mer för en mogen hy. Du behöver spendera några hundralappar extra för att få wow-effekten. Eftersom att denna typ av hud kräver mer och starkare ingredienser.

Ekologiska produkter

För dig som föredrar ekologisk hudvård kan jag varmt rekommendera Frankincense Intense Lift Serum från Neal's Yard Remedies. Ett ekologiskt flytande ansiktslyft på flaska! Kombinera serumet tillsammans med Frankincense Age Defying Firming & Toning Cream. Krämen förstärker effekten av serumet och ger dig ett långvarigare resultat samtidigt som din hud mjukgörs och skyddas.

Boosta gärna kroppen inifrån med kosttillskottet Frankincense Intense Boost Caps.

Produkter från Bioline

Produkterna kombinerar det bästa från naturen med det senaste inom vetenskapen. Här garanteras du resultat då varje produkt är tillverkad för att lösa ett problem.

Rengör ansiktet med Primaluce Exfoliating Renovating Cleansing Gel. Med AHA och PHA öppnas huden upp och tillåter dina nästa produkter att tränga ner djupare. Följ upp med The Serum ur AGE-serien. Serumet hjälper huden att återställa sina byggstenar och sitt ”murbruk” mellan byggstenarna. Komplettera gärna med krämerna ur samma serie för att sluta cirkeln och fördjupa din hudvårdsrutin. Under dagen kan du använda Age The Emulsion och till natten Age The Cream. 

Mogen hy

Ta hand om dig själv och din hy!

Kram Felicia

Kommentera