Hudterapeuten tipsar - Kroppsprodukter

Kroppsprodukter

Idag tipsar jag om olika kroppsprodukter. Det blir ofta mycket fokus på ansiktet eftersom det är det som syns utåt. Men kroppen blir såklart också påverkad av klimatet och behöver omvårdnad.

Val av kroppsprodukter startar med vilken duschtvål du använder. En riktigt bra duschtvål gör inte din hud torr, snarare tvärtom. Huden blir återfuktad.  Det är också viktigt att tänka på vad vi använder för produkter till håret. För när du sköljer ur schampot och balsamet rinner det längs hela kroppen och är det då en mindre bättre produkt som är mer uttorkande blir huden torr.

Precis som i ansiktet behöver vi ta bort döda hudceller som gör det svårt för vår bodylotion eller olja att tränga ner och återfukta på djupet. Vi vill ju inte ”limma fast” de torra gamla hudcellerna, gör vi det ser vi oftast bara gråa och tråkiga ut i huden. För att trolla fram ditt inre glow krävs scrub och återfuktning!

Bodyscrub

Jag älskar bodyscrubs. Gärna saltskrubbar med mycket olja och en design som är snygg. För mig är det ganska viktigt. Jag vill att min badkarskant eller badrumshylla ska se snygg ut. Det var bland annat därför vi tog in MERAKI en serie med snygga förpackningar och tillbehör till badrummet som lyfter vardagskänslan till en lyxigare nivå.

Marie däremot föredrar en riktigt lyxig duschtvål tillsammans med scrubvantar. Det är ju såklart en smaksak vad man tycker är bäst!

En nyhet från c/o Gerd som ska bli spännande att testa är Cloudberry Body Scrub. Den har jag höga förväntningar på!

Oljor

För att skapa lite glow till huden på kroppen rekommenderar jag att använda olja. Jag föredrar olja till hösten/vintern då det ger en varmare känsla än vad en kräm gör på kroppen. Detta är något jag upptäckt själv och har ingen vetenskaplig bevisning för. Just nu är det extra spännande, jag använder Meraki som är ett relativt nytt märke hos oss. Här i dagarna har vi dessutom hela sortimentet av alla underbara produkter från Meraki!

Salt Scrub Silky Mist finns just nu hemma hos mig. En superhärlig salt scrub med närande oljor och havssalt från Danmark. Sedan avslutar jag med Royal Body Oil från Maria Åkerberg, en av alla mina favoritoljor.

Meraki

Ta hand om dig själv och din kropp!

Kram Felicia

Kommentera