Hudterapeuten tipsar - Torr hud

 

freepik_998

Får du torr hud under vintern? Huden behöver extra mycket hjälp med att skydda sig mot den yttre påfrestningen vintern skapar för huden. Vilken hudtyp du har är avgörande för vilka produkter du ska använda.

Det är kyligt och kan vindpina utomhus. Inomhusluften är extra torr och solen lyser med sin frånvaro. Allt detta gör att du får torr hud - fnasig, grådaskig och allmänt eländig. På kroppen använder vi oss ofta av lager på lager funktionen och det är något som vi kan anamma till huden i ansiktet.

Torr hud - utomhusaktivitet

Du ska tillbringa en hel dag utomhus och det är minus 5 grader. Du ska eventuellt åka pulka eller kanske skidor. Den här dagen rekommenderar jag dig att INTE tvätta ansiktet. Utan istället gå på med en vattenfri kräm. Som till exempel en balm. Min favoritbalm just nu är Bee Lovely All over Balm. Den passar hela familjen och fungerar verkligen till hela kroppen. En perfekt multibalm de dagar du spenderar utomhus under vintern.

Torr hud - förvärras med tiden

Du är lite småtorr och märker att det bara blir värre och värre ju längre vintern sträcker sig. Du går till jobbet och använder smink. Mitt tips är att grunda ordentligt med en mjukgörande rengöring, peela bort det fnasiga med Fairy Scrub från Palina men var rädd om huden så att du inte skrubbar för mycket. Boosta huden underifrån med ett fuktserum som till exempel heavenly drops från Palina. Därefter lägger du Extra loving moisture i hela ansiktet förutom runt ögonen. Där applicerar du lämplig ögonkräm. För att ge ett extra skydd mot fuktförlust under dagen rekommenderar jag dig att svepa över huden med skin perfecting veil. Skin Perfecting Veil från Palina är en banbrytande produkt eftersom det är ett puder som mattar ner, trollar bort synligheten av rynkor och förstorade porer. Samtidigt som squalene bibehåller fukten i huden.

TORR HUD - EXTREMT TORR UNDER VINTERN
Du är en torris från början. Du blir extremt torr under vintern. Din hud känns som ett sandpapper och din hud skriker efter fukt. Det viktiga här, är att börja med en rengöring som är anpassad för riktigt torr hud och glöm inte ansiktsvattnet! Jag vill gärna belysa att en torr hud oftast är något känslig då barriären är skadad. Det kan innebära att man reagerar på produkter i början för huden är så ovan med att få näring och fukt att den slår bakut. Så blir huden extra röd eller du får lite plitor. Bli inte rädd, det tar ca 3 månader för huden att stabilisera sig.

Vi behöver börja med att skala bort de torra hudcellerna som ligger på hudytan och ger oss känslan av ett sandpapper. Det är som fjällen står upp på en fisk. Vi behöver få de riktigt gamla fjällen att ramla av och platta till de fjäll som inte ska bort riktigt än. Mitt tips är en mild enzympeeling från Bioline som funkar som pacman på huden, enzymerna äter upp de torra hudcellerna och lämnar kvar fin och mjuk hud. Sedan pumpar vi in massor med fukt i form av ett serum  och sedan ett skydd av en riktigt närande kräm. Ditt ansikte kommer att bli som en liten baby.

Torr hud

Det viktigaste som jag återigen vill lyfta är att du skapar dig en rutin!

Kram Felicia

Kommentera