Hudterapeuten tipsar - Rengöring

Fina-mig_v3

Rengöring av huden är A & O i din hudvårdsrutin. Gärna morgon och kväll. Till kvällen för att ta bort smink, avgaser och smuts som påverkar din hud negativt. På morgonen för att väcka huden, ta bort överflödigt talg, damm och kvalster som kan komma från kudden.

Till kvällen rekommenderar jag dubbelrengöring oavsett vilket märke du använder. Detta för att först få bort smink och smuts, sedan för att rengöra själva huden och djuprengöra porer och få bort döda hudceller. Kom ihåg att en bra rengöring inte rubbar den naturliga barriären i huden.

Att bara använda vatten är en dålig idé för att bevara hudens bästa humör. Vatten är basiskt och huden har ett pH som ska vara surt. Rubbar man detta är det lättare för att bakterier att ta sig in i huden. Eller att det blir obalans i huden och ger större risker för rodnad, acne, rosacea och andra hudåkommor.

Om du aktivt jobbar med huden och din hudvårdsrutin, där du använder aktiva serum och krämer. BÖR du använda bra rengöringar och även komma ihåg att peela/exfoliera huden. Har du inte förberett huden, kommer huden inte kunna ta till sig dina krämer. Då är det tyvärr lite bortkastade pengar. Dina produkter blir även drygare när du använder bra produkter kombinerat med varandra.

Att välja rätt rengöring till din hudtyp och ditt hudtillstånd är väldigt viktigt. Du kan vara fet men ha ett tillstånd som är yttorr. Då behöver du en rengöring som återfuktar men ändå djuprengör och hjälper dig med det feta. Rätt rengöring banar väg för kommande produkter.

Men hur viktigt är ansiktsvattnet i rengöringsrutinen? Ett ansiktsvattens huvudsyfte är att balansera och återställa hudens pH-värde. Men många rengöringar idag balanserar huden utan ansiktsvatten. En toner eller ansiktsvatten brukar i dagens läge mest ge fukt. Men många gillar även känslan att du får bort mer smuts eller rengöring med en fuktad bomullspad att svepa med över ansiktet.

Min hudvårdsrutin

Jag gör min rengöring till en rutin, 2 minuter på eftermiddagen/kvällen när jag kommer hem från jobbet. Jag spolar tills jag får varmt vatten och lägger en liten ansiktshandduk i handfatet så att den blir blöt. Sedan tar jag min första rengöring masserar ut i händerna och sedan i ansiktet för att ”lyfta” bort smink. Kramar ur handduken och torkar av ansiktet med den fuktiga handduken. Sedan tar jag samma rengöring eller rengöring nummer 2, beroende på vilket märke jag använder och vad som passar min hud just nu. Masserar runt i ansiktet, tvättar rent med handduken som jag sköljt och kramat ur. Nu är huden redo för kommande produkter!

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera