Hudterapeuten tipsar - Blandad hy

Blandad hy

Blandad hy är den vanligaste hudtypen av alla. En del av ansiktet är väldigt torrt och andra delar av ansiktet är fetare. Vilka produkter lämpar sig? Det ska jag berätta.

När du har blandning av olika hudtyper och hudtillstånd i ansiktet samtidigt innebär det ett litet problem. För oss hudterapeuter är valet lätt när vi ska prioritera vad vi ska åtgärda först. En torr hud är en ”trasig” hud. Vi vill inte ha en trasig hud. För en trasig hud ger större risker, den har inte samma möjligheter att skydda kroppen mot angrepp från mikroorganismer som bakterier och virus, eller UV-strålning, kemikalier och andra skadliga ämnen.  Dessutom är huden ditt känselorgan och en torr trasig hud kan påverka känseln negativt.

Vi börjar alltid med att hjälpa huden att stabilisera sig. Återfukta och ge huden fett för att det torra ska bli mer normalt. När sedan det torra blivit bättre kan vi börja jobba med det feta. Men, nu ska ni få höra en sak. Oftast brukar det feta behöva fukt och när man behandlat det torra har det feta i huden oftast också stabiliserat sig.

Produkter för blandad hy

Så vilka produkter lämpar sig? Först måste vi reda ut vilken typ av blandhud du har. Det är inte jättelätt att göra själv. Så jag rekommenderar dig att boka in dig på en kort ansiktsbehandling (eller en lång om du vill passa på att njuta och slappna av). Säg gärna att det är just en hudanalys du är intresserad av för du vill veta vilken slags hud du har. Det är oftast väldigt bra att få produkter rekommenderat i samband med behandlingen. Dessa produkter är skräddarsydda just för dig.

Tips på produkter

Med en torr och fet blandhy rekommenderar jag svenska c/o Gerds Eco Cleane Face Canola en underbart mjuk och skön rengöring som passar utmärkt även till sminkborttagning.

Har du en normal men mer fet hy rekommenderar jag denna ansiktskräm från svenska märket Cicamed ASD Active Moistureizer.

För dig med mogen fet hy passar AHA & jojoba peeling från Maria Åkerberg bra.

Andra bra fuktgivande produkter när du har en blandad hud är Hydra Miracel Serum från M Picaut och Forest Extract Moisturiser från Björk & Berries.

Produkter blandad hy

Ta hand om dig själv och din hud!

Kram Felicia

Kommentera