Hudterapeuten tipsar - Ansiktsvatten

Ansiktsvatten

Hudens pH-värde ligger på ca 5,5 och det vill vi gärna behålla eftersom att det är där huden trivs bäst. Idag tänkte jag berätta varför du bör använda ansiktsvatten!

Ansiktsvatten är ett skydd mot yttre påverkan så som bakterier och virus. Tyvärr är mycket av vårt vatten och luften mer basisk än så. Huden får därför kämpa hårt för att stabilisera pH-värdet och det gör att huden inte orkar ta emot all näring och ingredienser som vi smörjer in oss med. För att skydda oss mot att bli för basisk i huden så är de flesta hudprodukter anpassade för att kunna reglera pH-värdet. Men ett ansiktsvatten gör det lättare för huden och ger den bättre förutsättningar för att kunna tillgodose sig den näring vi ger den i form av kräm.

Ansiktsvattnet sänker alltså pH-värdet, ger huden fukt, ”stänger” porerna och gör det lättare för de kommande produkterna att tränga ner. Tänk er en disktrasa som är torr. Den har svårt att suga upp vatten jämför med en disktrasa som är våt. Den suger nästan upp vatten dubblad sin egen vikt. Huden beter sig exakt likadant.

Du kan även använda produkten under dagtid när du känner att huden stramar lite eller att du vill fräscha till dig. Spraya med den över din makeup och du får en uppiggande effekt på huden, återfuktning samtidigt som din makeup sitter bättre.

Vissa märken har inte den här produkten i sin rutin. Då är deras rengöring oftast pH-balanserande men jag tycker att om man känner att man står still i hudvårdsrutinen kan det vara ansiktsvattnet du saknar. Eller om du är riktigt, riktigt torr är ett ansiktsvatten oftast det som fattas.

Mina bästa tips på ansiktsvatten

Mitt tips för dig som sitter mycket vid datorn eller lever i en storstad Flash Defence Anti-Pollution spray från REN.

För dig som lätt blir röd under dagen och behöver något lugnande och återfuktande Face Mist Sensitive från Cicamed.

Kollagenstimulerande ansiktsvatten som du använder på bomullspads är Rejuvinating Frankincense toner från Neals Yard Remedies.

Här hittar du fler ansiktsvatten

Ta hand om din hud med ansiktsvatten!

Kram Felicia

Kommentera