Hudterapeuten tipsar - Händer, fötter och naglar

Händer, fötter och naglar

Har du svårt att hålla händer, fötter och naglar lika fräscha som under sommarhalvåret? Här kommer mina tips på hur du kan göra. 

Nu är snart vintern här. Händerna börjar kännas torrare och jag märker på nagelbanden och naglarna att de inte trivs på samma sätt som under sommarhalvåret. För naturligt snygga naglar bör du använda en nagelfil istället för att klippa. Detta för att när du klipper naglarna skapas en spänning som gör att de lättare går av eller spricker. Massera in nagelolja, testa M Picauts All Over Dry Oil. Den passar inte bara till nagelband utan till hela kroppen! Peta ner nagelbanden regelbundet och använd gärna en nagelborste när du tvättar händerna för att få bort smuts under naglarna.

Blogginlägg_v452

Använd handkräm dagligen. Gärna flera gånger under dagen. Min favorit under dagtid är Pink Pepperpod Replenishing Hand Cream från Molton Brown. Handkrämen piggar upp med sina goda dofter och härliga färger men är också väldigt smidig då den inte kladdar alls. Till natten väljer jag oftast en lite kladdigare sort tex Garden Mint & Hand Lotion från Neal's Yard. Är jag riktigt torr använder jag bomullsvantar så att händerna får näringen och inte mina lakan. Jag försöker också skrubba händerna till och från. En storfavorit hos mig är Björk & Berries White Forest Exfoliating Hand Wash.

Blogginlägg_v45

Fötter

Vissa av er har inga problem med fötterna men andra kan tycka att det är kroppens äckligaste del. Oavsett så behöver fötterna lite omvårdnad. De är dom som bär dig genom hela livet och låter dig ta dig från en plats till en annan. Så låt fötterna få lite kärlek! Beroende på hur mycket död hud du har på fötterna kan du behöva gå igenom en riktig omgång med sockorna från Beauty Pro. Det är inte en rolig behandling men väl så behövlig! Sätt sockorna på fötterna sitt med dom i 2h torka och skölj av. Du kommer inte märka något speciellt den första dagen. Men inom ett par dagar kommer du att börja fjälla och det mycket. Skrubba fötterna med en handduk efter dusch/bad. Här måste du stå ut, men sen blir fötterna så mjuka och härliga. Efter ca 7 dagar kan du börja ana ett ljus i tunneln igen! Fjällningen bör ha slutat och då är det dags att smörja in fötterna med en härlig fotkräm. Jag älskar c/o Gerds Blueberry Fotbalm (som snart byter namn till blueberry balm, då den passar hela kroppen). Ge dig själv en skön fotmassage!

Ta hand om dina händer, fötter och naglar!

Kram Felicia

Kommentera