Hudterapeuten tipsar - Kosttillskott, hudvård inifrån

Kosttillskott

Vi smörjer oss med krämer och serum. Vi boostar med behandlingar för att få en hud som är flawless! Men mycket kommer inifrån. 

Mår du inte bra psykiskt eller fysiskt så syns det på din hud. Därför väljer vi nu att se till att du ska få alla möjligheter till att boosta kroppen inifrån med kosttillskott som är anpassade för just att du och din hud ska må bra.

Huden är kroppens största organ, otroligt men sant. Skulle vi lägga ut huden så blir den ca 2 kvm stor! Visste du dessutom att 80% av kroppens immunförsvar kommer från magen?
För att huden ska må bra krävs det att du ser till att din kropp mår bra. Det är tufft i dagens samhälle. Vi stressar mer, rör oss mindre och äter sämre. Jag vet själv hur det är. Inte prioriteras jag när två små barn skriker sin vilja högst. Eller det här med att laga bra mat från grunden varje kväll, jag orkar inte alltid. Jag tänker att det är en period i livet och att det kommer att bli bättre. Det viktigaste är att man försöker och gör sitt bästa. Alla gör dessutom vad som passar sig och sin familj allra bäst!

Jag försöker peta i mig själv kosttillskott som bidrar till att jag inifrån mår bättre och att huden mår bättre. Tillskott som stabiliserar hormoner och ge magen goda tarmbakterier för att motstå virus och bakterier lättare. Antioxidanter hjälper oss att motverka fria radikaler. Fria radikaler gör att vi åldras fortare. C-vitamin stärker ditt immunförsvar och boostar kroppen och bidrar till att kollagenbildningen fungerar bättre. Fibrer och probiotika hjälper magen att fungera som den ska. Genom att öka intaget av goda bakterier i magen kan vi bättre tillgodogöra oss näringen i maten vi äter. Jag väljer även att lägga till D-vitamin under vinterhalvåret. Vi behöver det för att orka igenom denna mörka tid i Skandinavien.

Mitt tips är att 1 tablett om dagen ska alla äta. Däremot kan man vid hudproblem öka dosen för att få mer effekt. Tex vid rosacea kan tre tabletter till varje måltid vara bra. Ska du göra en detox kan du äta upp till tio tabletter om dagen för att rena kroppen.

Tips som gör att du och din hud mår bättre

-        äta grönsaker i alla regnbågens färger

-        Sov minst 8h per natt

-        Rör på dig ofta, välj trapporna istället för hissen.

-        Ät vegetariskt någon gång ibland.

-        Låt dig själv återhämta dig då och då. Egentid!

Ta hand om dig själv både på insidan och utsidan.

Kram Felicia

Kommentera