Vårda huden i sommar - Hudterapeuten tipsar

Vårda huden i sommar

Solhatten och solglasögonen är på! Du har antingen jobbat hårt för beach 2017 eller struntat i allt vad dieter heter och kör på en kropp och bikini - klart. Oavsett vad, är du värd all semester i världen!

Stranden lockar oss svenskar som aldrig förr. Hur behåller vi huden i bäst skick och vilka produkter lämpar sig faktiskt bäst i solen?

Preppa kroppen med skrubb och after sun. Du tar bort de döda hudcellerna som gör att du ser grå och tråkig ut. After sun behandlar huden och förbereder den för att ge ett naturligt skydd mot solen. Vill du, kan du ju köra med lite Brun Utan Sol om du känner dig allt för blek.

Till ansiktet för att känna mig snygg och fräsch under sommarhalvåret utan att använda massor av smink använder jag Elizabeth Arden PRO som kombineras med solpuder/bronzer för att få en fin solskysst look. Avslutar med min nya favoritmascara Ooh-La-Lash Volumizing Mascara från VMV Hypoallergenics. Tvättas bort med 38 gradigt vatten.  Perfekt i sommar! Formulan är en mild, hypoallergen mascara som ger långa fransar. Mascaran omsluter varje ögonfransarna och ger volym och sitter perfekt utan att kladda. Fri från 74 av 76 kända hypoallergener. Fri från parfym.

30 minuter innan du lägger dig på solstolen eller handduken ska du smörja in dig med solskydd. Läs mer om hur solskydd fungerar här (länka till inlägget om solskydd). Solskyddet motverkar att du bränner dig, cancer och att du åldras i förtid.

Lacka naglarna på fötterna i en härlig färg, använd vattenfast mascara och SPF och du är fab!

Här hittar du kroppsskrubb i alla olika former
http://finamig.se/kropp/peeling.html

After sun & SPF
http://finamig.se/kropp/sol.html

Brun Utan Sol
http://finamig.se/kropp/brun-utan-sol.html

Läppar
http://finamig.se/brands/elizabeth-arden-pro/?cat=19

Mascara
http://finamig.se/makeup/ogon/mascara/ooh-la-lash-mascara.html

Njut av fina dagar på stranden! /Felicia

Kommentera