Hudterapeutens tips - Boosta håret i sommar

Boosta håret

Här kommer mina tips på hur du boostar håret i sommar

Nu i mitten av sommaren brukar det märkas på håret efter bad, sol och salt. Hår kan kännas strävt, tappat glans, svårt att forma och kännas allmänt lite oglamoröst. Här kommer mina allra bästa tips på hur du boostar håret och håller det glansigt och levande.

Jag vill passa på att lyfta fram Molton Browns superhärliga hårmask som ger mängder med fukt och glans samtidigt som det även har en reparerande effekt på håret. Mitt tips är att du sover med hårmasken för att sedan skölja ur den på morgonen (lämpar sig inte för dig som har väldigt fint och tunt hår). Ditt hår kommer vara silkeslent och alldeles underbart. Tappar håret glans mellan tvättarna kan du använda Björk & Berries shimmering dry oil och du fuskar fram till glow. Den har givetvis en långverkande effekt eftersom oljorna ger håret näring.

Solskydd till håret, kan man ha det? Jajamen! Du kan använda vilket solskydd som helst i shopen till håret. Men, vissa produkter kan fungera bättre än andra. Evys solskyddsmousse är helt fri från fett om det är att du har lätt för att få fett hår passar detta bra. Sedan finns även Decleors Tan activator som ger ett visst skydd i håret. Den doftar helt underbart! Maria Åkerbergs Protecting Oil Outdoor fungerar även den fint att använda i håret.

Hoppas att du och ditt hår har en underbar sommar!

/Felicia

Kommentera