Hudterapeutens tips om bra produkter inför resan

Reseförpackningar

Vissa älskar att lyxa till det på sin resa, andra vill ha så liten packning som möjligt med sig. Oavsett så ska ju hudvårdsrutinen med i mer eller mindre utsträckning.

Av någon anledning får jag alltid lite packångest när jag ska packa inför semestern. Jag vill dessutom packa smart vilket inte går så bra ihop med ångesten. Vilket fall har jag gjort en ”must-have” till necessären när jag åker på semester. Det är multifunktionella produkter som fungerar både med och utan vatten. Alltså oavsett om jag åker på lyxsemester eller tältar i en skog! Tänk på att jag redan har testat att blanda dessa produkter på min hud. Säkrast är att du använder produkter ur samma serie och som du vet passar din hud. Har du funderingar på detta är du varmt välkommen att maila.

Aloevera – Multiprodukten för alla tillfällen. Multiprodukten för alla tillfällen. Fungerar som svalkande ansiktsmask och aftersun efter en dag i solen samt mot insektsbett eller andra allergiska utslag.

Rengöring - EverCalm Gentle Cleansing Milk. Rengöringen som funkar lika bra utan vatten som med vatten. Utan vatten använder du den på bomullspads och torkar rent ansiktet. Med vatten masserar du rengöringen på torr hud för att sedan skölja av med ljummet vatten.

Peeling och maskWake Wonderful Night-Time Facial. Sovmasken med C-vitamin och mjölksyra, perfekt efter sommarens solstrålar och för att motverka bruna fläckar. Kom ihåg att det är viktigt att använda solskydd efter att du använder denna produkt.

Ögon – Dessutom vill jag ha en ögonkräm som innehåller spf och skyddar samt motverkar mörka ringar. Eftersom jag inte använder så mycket smink på sommaren, är Total Eye care spf 15 från Dermalogica given.

blogg_produkter

Nattkräm - Jag försöker dessutom se till att jag kan ta med mig en närande nattkräm i resestorlek. Ibland passar jag på att testa något nytt. En liten burk som är kanon till natten är Decléors High Repair After sun Balm Face.

Solskydd - Dessutom har jag alltid med mig Evy Technolgoys SPF med mig. Den ultimata Spfen för barn som inte vill bli kladdiga eller vuxna som inte vill bli vita.

Håret - Tillslut måste håret få sitt. Jag har ett tjockt, fylligt, strävt hår som på sommaren mest behandlas med balsam. Jag tvättar håret med balsam två gånger och sköljer väl. Sedan kan jag även tillsätta lite balsam på topparna för att motverka att sommarens aktiviteter sliter ännu mer på håret. Dessutom använder jag den ibland på kroppen för att mjukgöra. Just till sommaren kör jag med Maria Åkerbergs Hair thearpy.

Till kroppen i övrigt använder Hair & Body Shampoo rosemary från Maria Åkerberg.

Trevlig resa önskar Felicia!

Kommentera