Ta hand om din hud - Få vårfina ben

bilder blogginlägg v21

Sommaren kommer och därmed bara ben i kjolar och korta byxor. Här tipsar vår hudterapeut Felicias om hur du bör ta hand om din hud för att få vårfina ben.

För att få sommarben med glow börjar jag med att skrubba benen med en härlig skrubb för kroppen. Skrubben tar bort döda hudceller som gör att benen ser torra och tråkiga ut. När vi tar bort de döda hudcellerna får vi bättre effekt av de andra produkterna vi använder. Bodylotionen smörjer då de nya hudcellerna, vilket ger en bättre mjukgörande effekt. Maria Åkerbergs salt scrub White Chocolate är helt underbar med sin milda doft av vanilj och mjukgörande ingredienser från solrosolja och kakaosmör. Den gör huden mjuk och river skönt. Passa på att vara extra noga kring fötterna när du ändå håller på! Fötterna glömmer man oftast bort men tänk på att de bär dig hela livet och behöver lite skrubb och omvårdnad för att må bra och se mjuka ut.

 

Till bikinilinjen och hela benen använder jag Soothing Shave Cream från Dermalogica för att underlätta glidet vid rakningen. Soothing Shave Cream motverkar även hårsäcksinflammationer och stärker hudbarriären. Hudbarriären är skyddet mot att bakterier, mikroorganismer och andra irriterande ämnen ska ta sig in i kroppen genom huden. Den blir en aning nedsatt vid rakning. Soothing Shave Cream minimerar alltså risken för att det ska bli röda prickar som kan göra ont.

 

Jag avslutar med att smörja in benen med EA PROS Revitalizing Bodylotion som är en behandlande bodylotion med mjölksyra, vitaminer och antioxidanter. Detta gör att den motverkar inflammationer och korrigerar riktigt torr hud. Visste ni att mjölksyra är något som vi har naturligt i kroppen? En svag koncentration gör mjölksyran till en NMF = Natural Moisturizing Factor. I högkoncentration är den peelande eller exfolierande, som innebär att man avlägsnar döda celler från hudytan. Därför fungerar den utmärkt i hudvård för att kroppen lättare ska tillgodose sig ämnet och bana väg för andra ämnen att tränga djupare ner i huden och verka effektivare.

 

Har jag som nu, inte hunnit få någon sol på benen smörjer jag in mig med Decléors BUS. Aroma Sun Expert Self-Tanning Milk Natural Glow är min favorit av alla brun-utan-sol-produkter. Den doftar precis som Decléor alltid gör, helt fantastiskt. Jag är ganska känslig för DHA-doften vilket den maskerar bra. DHA är den aktiva ingrediensen i Brun-utan-sol och därför kan man inte ta bort ingrediensen utan bara försöka maskera doften för oss som tycker att det inte är allt för angenäm.

 

Önskar jag att få ett riktigt fint Glow till benen under dagen har jag hittat en favorit från Björk & Berries. En torrolja, Never Spring Bodyoil Shimmering. Förutom att ge dina ben en vacker gyllene effekt återfuktar den med gurkörtsolja, rapsolja och havtornsolja. Samt ger en behaglig doft.

Ha det skönt i vårsolen! / Felicia

bilder blogginlägg v212

Kommentera