Hitta rätt nyans på rött läppstift

Det kan vara svårt att veta vad man ska ha för färg på läpparna för att komplettera sin hudton på bästa sätt. Vi hjälper dig!

läppstift

Just rött läppstift brukar vara en vattendelare, antingen älskar man det eller så tycker man att man ser ut som en clown. Men det hänger faktiskt endast på nyansen, alla kan ha rött läppstift bara man hittar rätt färg!

Vi har alla en varm, kall eller neutral hudton. De neutrala kan oftast använda både varma och kalla nyanser på läppstift medan de andra ska hålla sig inom sitt "fack", kalla nyanser för kall hudton och lika för de varma (som alltid finns det undantag som bekräftar regeln). De kalla drar ofta mot det rosa hållet medan de varma drar åt det gula hållet. Vi spec:ar upp det hela:

rött läppstift

 

Har du ljus hy som är kall i tonen?
Sök efter läppstift som har blåa undertoner. Om det är mera åt det rosa hållet än åt det orange så är det en kall röd.

Har du ljus hy som är varm i tonen?
Röda färger som har orange eller guldiga toner passar den med en varmare hudton. Håll upp två läppstift bredvid varandra om du tycker det är svårt att avgöra om de är kalla eller varma, när man har dom bredvid varandra syns det tydligt!

Har du en olivfärgad hy?
Om du har en mörkare hy och har en varm olivfärgad ton, då är du snyggast i tegelfärgat rött läppstift, alltså lite orange/brun i undertonen.

Har du mörk hy?
Mörk hy är antingen varm eller kall i undertonen, har du riktigt mörk hy är du oftast kall.
Kall mörk hy klär riktigt bra i violett och mörk plommon. Annars är alla mörkröda nyanser som tex Burgundy ett vinnande kort!

Är du neutral?
Många har en neutral underton i huden, dvs varken gul eller rosa. Om du är en av dom så är det bara att säga Grattis, du experimentera med alla typer av röda färger!

Du hittar alla våra läppstift HÄR! Behöver du rådgivning? Skicka ett mail till våra hudterapeuter så hjälper dom dig att hitta rätt!

kyssar

Kommentera