Fruktsyra i hudvård

Hudvård kan innehålla mycket, men en naturligare del av det är fruktsyra. Vi berättar mer om olika syror i hudvård!

fruktsyra hudvård

 

FRUKTSYRA

Vi har tidigare pratat om syror som AHA, PHA och BHA (läs inlägget här) men idag tar vi oss an syror med någon slags frukt med i namnet!

Äppelsyra - Malic Acid - Finns främst i äpple och körsbär samt ger näring till huden och förbättrar hudtonen. Då det är större molekyler i äppelsyra ger det ett långsammare och jämnare resultat som passar känslig hud.

Vinsyra - Tartaric Acid - Jajamen, syran som finns i vindruvor och ger vinet sin smak kan även användas i hudvård! Vinsyran har en exfolierande effekt på huden och främjar cellförnyelsen.

Mandelsyra - Mandelic Acid - Mandelsyran (som är en AHA-syra) kommer från bittermandel, är en mild syra och har en antibakteriell effekt vilket gör att den är bra för acne och skador från tex sol.

Citronsyra - Citric Acid - Används i ytters små mängder när det kommer till hudvård då det är en så pass koncentrerad och sur ingrediens. Vi har faktiskt tillägnat ett helt blogginlägg till denna syra då vi får mycket frågor om den. Du hittar hela inlägget HÄR.

Självklart finns det fler syror och vitaminer som man kan utvinna från frukt som tex Vitamin A från morötter, Vitamin E från tomater, Vitamin C från kiwi eller varför inte vitamin B från avokado.. Men de nämnda ovan är ganska så vanliga i hudvårdsprodukter.

Dagens hudvårdsskola är därmed slut och du kan ta en (frukt)rast! :-)

fruktsyra hudvård

Kommentera