Concealer tips

Okej, lets do this.. Concealer, en trött morgons bästa magiska vän eller kakigt och rynkframträdande? Vi hjälper dig lyckas med concealern!

Concealer makeup

 

Ofta är det några frågor som dyker upp när man nämner concealer och vi listar dom nedan:

Concealer-världen är en djungel om man inte vet vad man ska leta efter! Det finns sorter som täcker, ljusar upp, färgkorrigerar osv. Så vilken sort ska man ha till vilket problem? Och när man väl har löst det, vilken nyans ska jag ha?

Vi börjar med nyansen, tänk dig att den ska smälta in bra med din hud så du slipper se ut som att du har haft solglasögon på dig i solen (tänk omvänd panda ;-)) eller ser fläckig ut. Under ögonen är en bra riktlinje att ha 1-2 nyanser ljusare, i övriga ansiktet kör du på samma nyans och ton som din hud. Neutrala eller lätt gula nyanser är lättast att få en snygg ton med som blandar sig bra. Grönt är bra om du vill korrigera rödhet.

Ska man lägga concealern över eller under foundationen? Här tvistar dom lärda (dvs inget är fel, vi på Fina Mig är ungefär 50/50 med om vi väljer över eller under beroende på produkt). Vissa tycker det jämnar ut bättre om den ligger under, andra tycker att det mest smetas ut då - var inte rädd för att prova dig fram. Har du dock något rejält du vill täcka som tex den där superstora finnen som självklart dyker upp när du har något viktigt inplanerat, så kan du baka in det ovanpå för att få mer täckning. Tänk på att alltid dutta på produkten och fixera med ett puder på slutet.

Så kommer vi då till sort.. Penna, pensel eller kudde? Det är mer en smaksak, tänk dock på att om du lätt får torrhetslinjer som concealern hamnar i, och därmed framhäver linjerna ännu mer, så är gelbaserade eller flytande att föredra!

concealer smink

Så vilka problem löser man hur?

Mörka ringar under ögonen - Välj en som går i gul ton då det är motpol till blå/lila. Täck där det är mörkt, dvs inte under hela ögat utan bara där det faktiskt syns mörkt och lite neråt mot kindbenet (tänk som en triangel) för att få bort "halvmånen" som ofta blir under trötta ögon.

Ytliga blodkärl, blemmor och rodnader - Grönt neutraliserar rödhet så börja med en concealer som går i grön ton och avsluta med din vanliga concealer över det. Tänk på att grunda bra med fukt och en primer då röd hud ofta är torr, vilket kan ge en ojämn bas att arbeta med.

Ser du kakig och äldre ut - Ibland kan man faktiskt se äldre ut när man har använt concealer, då har du antagligen lagt på för mycket eller använt en för mörk nyans.

makeup Concealer

Basstegen innan, under och efter concealer

Okej, så då tar vi det från början! Ordentligt med fukt på huden så den inte känns torr, en primer som slätar ut och gör att produkten sitter bättre är steg 2. Sen är det bara att låta concealern göra sin magi: ljusa upp under ögonbrynen för ett mer vaket intryck, dölj blemmor och rodnader samt täck trötthetstecknen under ögat i en triangelform. Fixera med ett puder ovanpå för att resultatet ska hålla hela dagen.

Förslag på concealer?

Vi har alla former av concealer - flytande, krämig, penna, pensel och "dutt". Du hittar alla våra varianter HÄR!

Concealer sminkconcealer sminkConcealer smink

En reaktion på “Concealer tips”

  • Den från Palina är min favorit att använda för att ljusa upp under ögonen. Lägger sig inte i mina rynkor. Däremot räcker den inte till på mina röda kinder så där fortsätter mitt sökande. Tack för ett bra inlägg

    Svara
Kommentera