Barn och hudvård

Ibland behöver även barnens mjuka hud lite extra omvårdnad, vintern lockar fram torr hud och röda utslag på även de minsta. Så vad ska man använda? Vi hjälper dig hitta hudvård för barn!

barn hudvård

Det finns många märken som har milda produkter som kan användas av både vuxna och barn, men idag tänkte vi fokusera på de som har barnserier i sitt sortiment, anpassade för just barns känsliga hud.

Först ut är Burt´s Bees serie Baby Bee:

Baby Bees har precis som vanliga Burt´s Bees hudvårdsprodukter en bas av honung och bivax som är naturligt mjukgörande ingredienser. Utöver det har de även bad/dusch produkter som är milda så de inte ska svida vid tex kontakt med ögonen. Vi vill gärna slå ett slag för deras Multipurpose Ointment som är en multiprodukt som kan användas över hela kroppen vid behov men är speciellt bra vid blöjbyten där ofta hudirritation och rodnader kan uppstå. Underbar produkt!

hudvård för barn

Sen har vi många vuxnas favorit, Maria Åkerberg:

Maria Åkerbergs babyserie är om möjligt ännu mildare mot huden än de "vuxna" produkterna. Även här finns det produkter för bad/dusch som samtidigt som de rengör milt även återfuktar naturligt. När det kommer till hudvården så kan man använda bara en produkt för tex återfuktning men precis som för de produkter som är i ordinarie sortiment så kan ett lager av produkter ge en snabbare och bättre effekt. Maria Åkerbergs produkter jobbar precis som kläder när man är ute i kylan: en dunjacka är varm och skön men det kanske inte är det enda du går ut i, du har gärna ett baslager, vanliga kläder och sen ytterkläderna för att skydda mot kylan som bäst. I Hudvårdsvärlden innebär det lotion, olja och balm för att ge barnets hud ordentligt med fukt och fett för att skydda. Med deras Baby Wash och Baby Oil kan du även göra egna våtservetter genom att blöta torra tvättlappar med vatten och produkterna - snällt, milt och inga kemikalier!

barn hudvård

Sen har vi två märken som är inriktade på just rengöringen. Dr Bronner´s tvålar finns i många dofter efter olika tycke och smak men även en Sensitive/Baby som är riktigt mild, oparfymerad och fulladdad med återfuktande oljor! Sen har vi Eco.Kid som fokuserar på håret, närmare bestämt tårfria hårtvättar och för att förhindra löss som gärna vill komma vid varje dagis-/skolstart.

 

Vill du ha hjälp och rådgivning kring just ditt barns hud och eventuella problem? Kontakta våra auktoriserade hudterapeuter på support@finamig.se

Kommentera