Grooming - hudvård för män

Även män måste ta hand om sin hud för att den ska må bra! Nu när hösten kommer är det extra viktigt att se över sina rutin så inte huden blir torr och svårhanterad, vi hjälper dig med höstens grooming!

Hudvårdens A och O

Börja och sluta alltid dagen med en rengöring samt insmörjning av huden. Detta för att ta bort smuts och bakterier som vill grotta in sig i huden, samt återfukta och reparera så huden orkar fortsätta skydda dig mot väder och vind. Tänk på att alltid använda en rengöring anpassad för ansiktet så ditt ansikte inte blir uttorkat av starkare ämnen som resten av kroppens hud klarar av men som blir för starkt för den känsliga huden i ansiktet.

Grooming manlig hudvård

Rakning

Vi vet, en snabb rakning på morgonen och lite after shave så är man redo för dagen. Men visste du att du egentligen inte ska raka dig direkt på morgonen? Huden är känslig, svullen och lättirriterad efter djupsömnen (ungefär som en annan är på grund av sitt morgonhumör!? ;)), därför ska man alltid låta huden vakna till liv innan rakningen. Ta lite frukost, låt blodcirkulationen komma igång och gör sen din rakning - huden kommer må bättre!

Något som garanterat inte gått dig obemärkt förbi, men vi tar upp det ändå: Ren och vass rakhyvel. Låt inte hyveln ligga i duschen och bli rostig och full med gamla bakterier!

Sist men inte minst: Raka dig i rätt riktning för guds skull! Raka medhårs och långsamt, ingen tackar dig för att du stressar, skär dig och får irriterade plitor.

Naglar

Jodå, det ingår också i grooming.. kortklippta naglar som är rena ser inte bara bra ut, utan det hjälper dig även att hålla hygienen i huden bra. Ta en funderare, hur ofta rör du ditt ansikte på en dag? Kliar dig, stryker skägget, håller telefonen med fingrarna mot kinden?

För att hålla naglarna i trim, värm dom gärna i varmt vatten (japp, samma princip som vid rakningen!) så blir naglarna och huden mjukare och lättare att klippa/fila.

Barberare

Extra AHA!-upplevelse: Ansiktsmask

Tyvärr är det så att många män glömmer av ansiktsmasken, men det finns faktiskt en anledning till att folk väljer att se ut som spöken 10 minuter 1-3 gånger i veckan: det gör under för huden!

Vet du inte vad du ska ha för mask? Prata med en hudterapeut som kan rekommendera vad just din hud behöver. Men ett säkert kort så här till hösten är fukt. En ansiktsmask som återfuktar och mjukgör håller huden i balans nu när det blir kallare och torrare luft (visste du att tex blandad/fet hud kan bero på att du är torr? Alltså behöver du mer fukt än uttorkande produkter!)

Rengör huden, lägg på masken och låt den verka, skölj av = bra resultat för din hud!

Grooming manlig hudvård

Tips från coachen!

Rakningsset från Molton Brown gör att du slipper förvara rakhyveln + tillbehör i duschen. Lika snyggt som praktiskt! (Rakhyveln passar till rakhuvuden från Gillette)

En bra rakningscreme och after shave efter rakningen hjälper huden att balanseras och återhämta sig.

Ansiktsmask fulladdad med återfuktning finns det gott om, här kommer två favoriter: Face Mask Moist från svenska Maria Åkerberg och Skin Hydrating Mask från Dermalogica

Kommentera