O´right

Vi lanserar ett nytt hårvårdsmärke som är känt under titeln "världens grönaste schampo" - låt oss presentera O´right!

O´right

 

BAKGRUND

Frisören Steven Ko har grundat O´right med hans allergier och sina föräldrars bortgång i sjukdom som bakgrund, han vill minska kemikalier och tunga metaller i det dagliga användandet av produkter. Därför har han valt att O´right ska vara snälla produkter - både för hår, hud och natur - därför väljer han bara naturliga och ekologiska ingredienser.

Loggan och namnet anspelar även på deras mission, O:et i O´right representerar jordklotet och att namnet i sig "Its O´right" ska symbolisera att de vill göra allt rätt för jorden.

o´right

FÖRETAGET

Företaget i sig har vunnit flera prestigefulla priser inom design, miljö och hårvård men har även flera gröna certifieringar inom ISO.  Själva huvudkontoret är miljöcertifierat med Taiwan EEWH Green Building Gold Certificate, vilket är det högsta du kan få för byggnader i Taiwan. Huset drivs enbart med sol och vindkraft och de har ett vattenåtervinningssystem som tar tillvara på regnvatten och vatten som används i produktion av produkter.

Utöver detta ger de mycket till välgörande ändamål som har djur och natur i fokus. Man väljer även att använda sig av mer miljövänliga transportmedel som båt för att frakta produkterna till vår del av världen och återanvänder all kartong och PET korkar till att göra möbler och fraktpallar.

Fina Migo´right

PRODUKTERNA

Världens grönaste schampo.. Det är en skaplig titel att leva upp till! Schampot är 8-free vilket innebär att det är fritt från parabener, formaldehyd, färgämnen, ftalater, sulfater, förtjockningsmedel och hormonstörande ämnen. Man har även ECO CERT och USDA certifiering på alla växtextrakter i produkterna. Förutom att alla förpackningar är gjorda av återvinningsbara material och allt som är tryckt på flaskan är av sojabläck så har de även en stjärna i klassen och det är Tree in a Bottle.

Tree in a Bottle är gjord av PLA som är plastmaterial gjort av växtavfall. När Tree in a Bottle-flaskan är slut kan du ta hela flaskan och plantera den i trädgården, för i botten av flaskan ligger det nämligen ett frö inkapslat. Hela flaskan och dess innehåll är biologiskt nedbrytbar och när naturen och solen har gjort sitt med flaskan kommer det, om du har gröna fingrar (!), att växa upp en planta.

Korken är gjord av bambu som avger 35% mer syre än annat trä och är även det mest snabbväxande växt på jorden. Detta gör att skördandet av bambu för tillverkning inte kommer vara en fara för växtligheten. (Bambu symboliserar även i asiatiska länder integritet och kultivering, då man menar att bambu är starkt men ändå mjukt och flexibelt men ändå tålig)

 

VAD TYCKER VI PÅ FINA MIG?

Äntligen en hel hårvårdsserie som endast har fokus på hår och miljö. Missförstå oss rätt, det finns många naturliga och ekologiska hårvårdsprodukter redan i dagsläget men dessa tänker steget längre när det kommer till hela processen från tillverkning till slutkonsument (och även efter slutkonsumenten använt klart produkten).

Själva produkterna i sig är självklart också bra, eftersom det är en frisör som har tillverkat serien så är håret och dess uppbyggnad i fokus vilket ger bra kvalitet och resultat. Vi älskar flera av produkterna men eftersom vi alla har olika grundförutsättningar på håret är det inte lätt att säga att just denna produkt är favorit för oss alla, MEN, det finns några guldkorn vi MÅSTE tipsa om ändå :)

Tree in a Bottle - såklart, guldstjärnan i sortimentet som tänker miljö hela vägen. Välj serie efter din hårtyp bara och känn vilken skön känsla det ger både samvetet och håret efter ca 1 veckas användning.

Golden Rose Oil - Olja som verkligen kapslar in fukt och ger glans och styrka till torrt, frissigt och färgat hår!

Superb Lifting Spray - Ger volym och stöd till både det tunna håret liksom det tjocka, tunga. Perfekt spray att använda till både vardags och fest!

Kommentera