Dermalogica

Vi fortsätter att gå igenom våra märken, deras sortiment och vad de står för! Näst på tur är Dermalogica!

Dermalogica startade i Los Angeles 1986 av Jane och Raymond Wurwand (som även tidigare hade startat International Dermal Institute som är ett vidareutbildningscenter för hud- och kroppsterapeuter). Dermalogica har produkter som är anpassade för det stressiga, moderna livet de flesta lever i dagsläget. En del i det är deras Face Mapping koncept som bygger på kinesisk diagnostik av huden. Med en Face Mapping får du veta vad alla delar av ditt ansikte behöver för produkter - bara för att du är torr på näsan så betyder inte det att du är det på tex hakan. Detta gör att deras slogan passar väldigt bra: intelligenta produkter till intelligenta användare!

Utöver hudvård så jobbar Dermalogica med sin stiftelse som främjar och stödjer kvinnor och tjejer som vill bli entreprenörer. De är även erkända av Leaping Bunny och Peta som Cruelty Free.

Dermalogica

PRODUKTER

Produkterna är indelade i flera olika serier beroende på vilken hudtyp och vilket hudtillstånd du befinner dig i.

Daily Skin Health - Dermalogicas basserie som innehåller allt du behöver för att få en bra hudvårdsrutin. Kompliteras med boosters, serum och punktbehandlingar från de övriga serierna.

Age Smart - Anti-age produkter som bekämpar ålderstecken redan innan de dyker upp. Skyddar och reparerar skadad hud som börjar tappa struktur och kollagen.

Ultracalming - Känslig, reaktiv och inflammatorisk hud älskar denna serie som lättar och lugnar.

Clear Start - Anpassad för hudproblem som är vanliga i tonåren. Många produkter anpassade för tonårshud är alldeles för starka och har inte de bästa ingredienserna, detta kan ge mer problem än bot - Clear Start är en serie som vill ändra på just det! Snälla produkter mot huden men effektiv mot problemet.

MediBac Clearing - Speciellt framtagen för att behandla vuxen acne. Lindrar acneutbrott och förebygger.

Daylight Defense - Solskyddet som har en lätt formula och inte kladdar skyddar huden mot solens strålar och för tidigt åldrande. Serien består av en After Sun och ett solskydd med spf 50.

PowerBright TRx - ojämn och pigmenterad hud tackar Dermalogica för denna serie. Jämnar ut, ljusar upp och ger mer lyster till huden.

 Herr - Produkter speciellt anpassade för mäns hud och rakning. Kan kombineras ihop med övriga seriers boosters, serum osv.

Dermalogica

VAD TYCKER VI OM DERMALOGICA?

Ett väldigt roligt märke då det finns många produkter att välja på för att få en bra hudvård! Extra roligt att jobba med på salong med Face Mapping och mer punktbehandlingar.

När det kommer till våra favoriter är Daily Microfoliant en klar vinnare då den är mild men ger resultat och fungerar för de flesta att använda. En rolig produkt att jobba med då den har ett lite annorlunda format.

Nyheten HydraBlur Primer är i världsklass när det gäller att trolla bort skavanker. Perfekt bas!

Och sen har vi Overnight Retinol Repair som ingår i Anti-age serien och ger huden slätare struktur, förbättrad elasticitet och jämnare hudton. Vi älskar produkter där man ser tydliga resultat!

Dermalogica Skönhetsterapeut

Kommentera