Björk & Berries levererar!

Vi fortsätter att lista våra märken och hur både deras hudvårdsserier och företag är uppbyggda. Näst på tur är Björk & Berries som är svenskt, naturligt och ekologiskt.

Björk & Berries är ett märke som levererar ekolyx inom skönhetsvård med ursprung i den svenska naturen och kulturen. Det hela började med handplockade björklöv som omvandlades till en naturlig parfym, och idag tas de svenska ingredienserna och omvandlas till produkter för ansikte, kropp och hem.

Förutom att man vill lyfta fram det enkla och rena i svensk hudvård så tänker man på miljön.

Deras kriterier för tillverkning av produkter:

  • Naturliga ingredienser - 95-99 %
  • Certifierade ekologiska ingredienser - 10-90 %
  • Minimimal andel ingredienser med maximal effekt
  • Inga parabener, mineraloljor, PEG, SLS/SLES, silikoner. Testas inte på djur.
  • Tillverkade i Sverige

 

Björk & Berries

Produkterna

Produkterna är indelade i 4 olika serier, varje serie har lite olika produkter men alla dofter finns i tvål, lotion, ljus och parfymolja:

Dark Rain - Hämtar sin doftinspiration från första regniga höstdagen. Det är en jordig och våt doft av trä och ambra. Den aktiva ingrediensen i Dark Rain är ekologisk trollhassel som är lugnande och har en sammandragande effekt.

Never Spring - Tar sin doftinspiration från den där ljuva vårdagen som inte riktigt har kommit än. En frisk och grön, men ändå krispig och kall doft av björk, citron och cederträ. Stjärningrediensen i serien är ekologisk havtorn som tillsammans med gurka och aloe vera verkar lugnande och återfuktande för huden.

White Forrest - Doftinspirationen för denna hämtas från svenska urskogarna med en frisk doft av björk och tall. Innehåller ekologisk björkextrakt som tonar huden och gör den mjuk, fast och spänstig.

Skin Care - 2016 lanserades Björk & Berries första ansiktsserie och den togs emot med hyllningar. Resultatet blev en aktiv och återfuktande hudvårdsserie med ekologiska bok- och björkextrakt som bidrar till cellförnyelse, återfuktning och lyster hos en fuktfattig torr hy.

Vad tycker vi på Fina Mig?

Vi gillar Björk & Berries då de är ett väldigt transparent företag, man skriver ut alla ingredienser, vad de gör och precis hur många procent som är ekologiska och naturliga. Att de sen även gör väldigt väldoftande produkter gör ju inte saken sämre direkt! Favoriten är Never Spring, doften är verkligen ren, avskalad och det väldigt svenska ordet: lagom.

Ansiktsserien var ett stort lyft för märket, vi saknar dock en rengöring! Men Serum C och Ansiktsoljan väger nästan upp för den saknaden. Vilka underbara produkter! Du kan läsa mer om Ansiktsserien HÄR.

Bjork & Berries

Kommentera