M Picaut - Ekolyx

M Picaut är ett svenskt, ekologiskt och naturligt hudvårdsmärke.  Deras fabrik ligger faktiskt i Dalarna, precis som vi, så det är roligt! Serien består av 10 produkter och har snabbt fått stämpeln Eko-lyx då den blandar fina ekologiska ingredienser med lyxigare förpackningar. Produkterna är enkla och avskalade.

Bakom hudvårdsserien M Picaut står Mette Picaut som i över 20 år arbetat som modell över hela världen.  När hon började med hudvård så startade hon smått hemma i köket till sina nära och kära men det växte sig snabbt större och är idag ett prisvinnande, välkänt hudvårdsmärke. I år vann de pris för sin rengöring Glorious Green Foaming Cleanser på Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

M Picaut är helt enkelt ett växande märke som syns mer och mer i media och runt om på bloggar.

M Picaut

M Picaut består av följande produkter:

Glorious Green Foaming Cleanser - En silkeslen, skummande rengöringsmousse med gurkjuice som lugnar, fräschar upp och ger lyster. Citronmyrten och havtorn balanserar och renar huden tack vare sin naturliga antiinflammatoriska verkan.

Nourishing Cleanser - Rengöringscreme med ekologiska oljor och närande havtornsextrakt. Make-up remover. Helt fri från tvål, sulfater & syntetiska tensider. För alla hudtyper,- speciellt torr, normal & känslig hy.

Hydrating Water - Ansiktsvatten i sprayform som ger en intensiv återfuktning och balanserar hyn. Baserad på Aloe Vera och Trollhassel som tillsammans gör huden fräsch och strålande. Passar bra att ha framför datorn, på flyget eller som after sun.

Exfoliating Peel Mask En smart kombination av peeling och intensivverkande mask som varsamt exfolierar, ger huden näring och ny lyster.

Precious Oil - Ett anti-age serum som ger näring och en silkeslen hud. Tack vare naturliga lipo-peptider ökar även hudens egna produktion av kollagen, vilket aktivt minskar fina linjer och rynkor.

Hydra Miracle Serum Intensivt återfuktande serum med naturens allra finaste fuktgivare från djuphavsalger, tamarindfrukt, havtorn och hyaluronsyra. Gör huden återfuktad och ger ny lyster till huden.

Skin Perfecting Moisturiser - Har en unik formula av patenterade lipo-peptider och naturliga ingredienser som gör att fina linjer och rynkor minskar. Den ger fukt dag och/eller natt och har en lättabsorberad konsistens.

Skin Detox Moisturiser - En renande, talgbalanserande och lugnande dag/natt-kräm. Har även motverkande effekt på pormaskar och acne. Passar dig med fet, blandad, normal men även känslig hud tex rosacea.

Precious Eye Cream - En trippelverkande anti-age ögoncreme som minskar fina linjer och rynkor, mörka ringar och ger en silkeslen finish.

Calming Cocoon Cream - En rik reparerande barriärcreme som ger din hud en ny silkeslen spänst, elasticitet och lyster. Passar även mycket känslig hud. Lugnar en stressad, obalanserad, uttorkad hud med ålderstecken.

Det finns även ett Travel Kit från M Picaut som innehåller Nourish Cleanser, Skin Perfect Moisturiser, Exfoliating Peel Mask och Precious Oil. Perfekt om man vill prova produkterna eller om man redan använder produkterna och ska ut på resa.

M Picaut

Vad tycker vi om produkterna?

Här kommer ett stort, hemskt erkännande: Jag är inget stort fan av ekologiska ansiktsprodukter! Kroppen är det inga problem med, men i ansiktet har jag alltid privat varit lite mer "kemisk", jag vill att det ska kännas ordentligt. I mitt jobb ingår att testa ekologiska produkter och göra en utförlig opartisk bedömning.. Så när jag nu säger att jag har hittat en ny favorit inom ekologisk hudvård kan ni lita på att jag har försökt hitta fel - jag har ju redan bestämt mig för att jag inte gillar snälla ekologiska produkter i ansiktet! (jag vet att det finns många där ute som mig, men ge det en chans! You will be surpriced!) M Picaut har lugnat ner min hud som senaste halvåret har blossat upp och gett mig problem jag tidigare inte har haft. Mina kollegor sjunger med i lovsången, serien är härlig och känns absolut inte "ekotant"  - Ekolyx är den nya grejen helt klart!

Favoriter?

Precious Oil för er som gillar ansiktsolja är ett måste! För de som har fet hud kan denna bli lite mycket dagtid, men till kvällen är den perfekt för att reparera huden. Hydra Miracle Serum är också en sån produkt som alla borde ha i sitt badrum, fungerar bra under de flesta dagcremer och ger massor med återfuktning!

Kommentera