Burt´s Bees produkter & miljöarbete

Burt´s Bees är ett amerikanskt naturligt och ekologisk hudvårdsmärke som tar miljötänket ett steg längre. Det hela började 1984 med ljus gjorda av bivax och har sedan bara utvecklats framåt. Idagsläget finns det produkter för hela kroppen men den mest kända idag är nog deras Lipbalm i olika dofter och smaker, men som alla har en sak gemensamt: Bivaxet.

Burt´s Bees

Så vad gör Burt´s Bees för miljön egentligen? Tex så har man bestämt sig för att ha en policy om att inte skicka några sopor till soptippen överhuvudtaget! Detta är möjligt eftersom alla de anställda hjälps åt att sortera, kompostera och återvinna det avfall som finns. Man har även tagit itu med sin energiförbrukning på företaget, man har självklart sett över sina produktförpackningar för att trimma bort så mycket överflödigt som det går (här fortsätter man att jobba hela tiden för att bli bättre och bättre). Utöver detta så hjälper man till och sponsrar olika föreningar och företag som hjälper till för att få en bättre miljö. Man har även startat ett eget icke-vinstdrivande organisation "The Burt's Bees Greater Good Foundation" som ska stödja människor och honungsbins hälsa.

Man kan prata hur mycket som helst kring vad Burt´s Bees gör för miljön och bina men nu vill vi prata om själva produkterna också. Så är ni mer nyfikna på deras miljöarbete så kan ni kika in på deras hemsida för att läsa mer.

Såååå.. Produkterna då? Naturliga, ekologiska och har vunnit flera fina priser med det härligt återfuktande bivaxet och honung som grundstomme. Produkterna är fria från sulfater, parabener och andra konserveringsmedel och är certifierade av Natural Products Association. Ska vi välja ut några favorit så måste vi tyvärr vara så tråkiga att vi väljer som alla andra, de produkter som säljer mest från detta märke säljer mest av en anledning - de är helt underbara!

lipbalm burts bees

Lipbalm - det spelar ingen roll vilken doft, smak eller färg vi väljer, de återfuktar och håller läpparna mjuka väldigt länge! Har man väl börjat använda dessa så behöver man ha minst ett i varje jacka, handväska, bil, arbetsplats, gymväska.. ja men ni förstår.. Kärlek!

Kombon av Lemon Butter Cuticle Creme för nagelbanden och Hand Salve för händerna (och andra torra partier som armbågar, hälar osv) gör underverk för torra, fnasiga händer. Ett tips är att smörja sig med båda dessa innan läggdags och dra på ett par bomullvantar - dagen efter är händerna som nya igen! (vill man ha en mindre fet handcreme på tex dagen kan vi varmt rekommendera deras Almond Milk Beeswax handcreme)

baby bee

Sen måste vi även nämna deras Baby Bee serie som är mer inriktad till de mindre (men vi vuxna älskar produkterna lika mycket - Ja, det går jättebra att använda på alla sorters åldrar!)

Kort och gott, vi är kära i Burt´s Bees produkter och företaget. Vi kan tipsa om att det finns även en dokumentärfilm om Burt Shavitz som är grundaren till Burt´s Bees, väldigt intressant, speciell och rolig. Trailer kan du se här.

burt shavitz

Kommentera