Multimasking

Ett riktigt trendord inom hudvård som kom under hösten 2015 och håller i sig än är Multimasking, eller att man lägger en Multi Mask, men vad innebär det egentligen?

Det är lite som det låter Multi, dvs många/flera + Mask, dvs ansiktsmasker. Grundidén är att man ska använda flera ansiktsmasker samtidigt på huden, eftersom olika delar av ansiktet har olika behov.

Tex så är ofta T-Zonen (panna, näsa & haka) lite fetare, medan du kan ha torra partier runt munnen eller rodnader på kinderna.  Att då använda en och samma mask för hela ansiktet ger inte det mest optimala resultatet.

Om man vill och det som skulle ge bäst resultat är om man använder många olika masker för att täcka alla dessa problemområden, det är inte helt ovanligt att det är 4-5 masker samtidigt! Men om man är lite bekväm av sig eller tycker att det är för pilligt så kan man välja de två största problemområdena och fokusera på det.

Lycka till och Happy Multimasking! :)

Multimasking

Psst.. Sugen att prova på Multimasking och behöver  inspiration på olika ansiktsmasker? Kika in vårt sortiment med masker här!

Kommentera