Fina mig

 • C/o Gerd lanseras på Fina Mig

  Äntligen kan vi dela med oss av nyheten: Vi lanserar svenska, naturliga och ekologiska C/o Gerd (uttalas Care of Gerd)

  BAKGRUND

  C/o Gerd, eller Care of Gerd som det uttalas, kommer ifrån Jokkmokk och det är syskonen Anna-Lena (hudterapeut) och Johan (frisör) som har tagit fram produkterna. Gerd? Ja det är faktiskt deras mamma!

  All produktion sker i Lappland och de använder sig av naturliga och ekologiska ingredienser som i den mån det går kommer från just Sverige, detta för att det ska vara hållbart för både djur, natur och hud.

  Care of Gerd

  PRODUKTER

  C/o Gerd har produkter för både ansikte, kropp och hår så vi delar upp det för att underlätta lite i jakten på produkter!

  HUDVÅRD

  Torr hud -  Välj Blueberry Queen Cream & Blueberry Queen Facial Oil för återfuktning och Eco Clean Face Canola som rengöring. Vid behov av ansiktsmask så passar Cloudberry Facial Mask

  Normal hud - Välj Cloudberry Cream & Cloudberry Facial Oil för återfuktning och Eco Clean Face Canola som rengöring. Som ansiktsmask fungerar Cloudberry Facial Mask bra.

  Blandad till Fet hud -  Välj Lingonberry Clear Cream & Lingonberry Clear Skin som återfuktare och Eco Clean Face White Clay som rengöring. Som ansiktsmask passar White Clay Facial Mask.

  Känslig hud - Välj Organic Jojoba Oil som återfuktare & Eco Clean Face White Clay som rengöring.

  Extra:

  Ubertorr? Använd Cloudberry Serum och använd som kur. 

  Balansera upp fet/blandad hud? Använd Serum Lingonberry och applicera på oroligt område. 

  PS. Serumen och Ansiktsoljorna  håller på att byta förpackning så de kommer in i vår webbutik så snart det är klart!

   

  Co Gerd

  HÅRVÅRD

  Torrt hår - Blueberry Shampoo, Blueberry Conditoner Deep samt B2 Hair Serum är räddningen.

  Fint hår som lätt blir nedtyngt - Cloudberry Shampoo ger ett långvarigt resultat. Har du långt hår kombinerar du upp med Blueberry Conditioner Light och B2 Hair Serum. Har du axellångt hår eller kortare så väljer du enbart B2 Hair serum som leave in.

  Obalanserad hårbotten - Lingonberry Shampoo balanserar och lugnar hårbotten. Många gånger så beror obalanserad hårbotten på att man har använt för starka produkter.

  Om du har långt, tjockt hår kombinera upp med Blueberry Condtioner Deep & B2 Hair Serum . Har du däremot fint, tunnare långt hår väljer du endast B2 Hair Serum (vid färgat/kemiskt behandlat hår och obalans passar Blueberry Conditioner Light bättre).

  Care of Gerd

  VAD TYCKER VI PÅ FINA MIG?

  C/o Gerd är ett märke som vi länge har haft ögonen på och som det var tänkt att vi skulle ta in redan i våras. Av olika anledningar kom vi inte riktigt i mål då, men nu är de äntligen här och vi är stolta över att kunna säga att vi har ett så fint svenskt, naturligt och ekologiskt märke hos oss. C/o Gerd är precis som oss ett mindre familjeföretag som expanderar hela tiden och vi tycker det är spännande att stötta såna företag!

  Produkterna då? Ja men hallå, riktigt underbara! De håller på att byta ut förpackningarna till mer stilrenare och enklare, det blir ett riktigt snyggt lyft. Vi har självklart testat produkterna och hittat lite favoriter!

  Vanilla Kiss - Är en kroppsolja som snabbt absorberas av huden som faktiskt, trots namnet, inte bara luktar vanilj utan även frisk och fräsch mandarin! Återfuktningsbomb för huden! (ryktet säger att även kronprinsessan Viktoria använder den, vem vill inte vara lite kunglig liksom!? ;))

  Cloudberry - Oavsett hår eller hud så doftar hela Cloudberry serierna UNDERBART! Har du rätt hår- och hudtyp för att kunna använda Cloudberry serien så säger vi bara Grattis! (för er som inte har det så finns doften i tvålvariant - passar alla! ;))

  Deodoranten - Vi har testat många naturliga deodoranter genom våra dagar, vissa funkar bättre än andra om vi säger så (ja, vissa dagar har det inte luktat gott på lagret! Urk, men vad gör man inte för naturlig skönhet!). Denna deodorant fungerar dock och dessutom riktigt bra! Unisex variant så den funkar för både män och kvinnor och har nominerats och vunnit flera skönhetspriser.

  Serum Cloudberry - Återfuktning och lyster till max! Hjortron är hälsobäret som kommer få din torra, trötta hud att stråla igen!

   

 • O´right

  Vi lanserar ett nytt hårvårdsmärke som är känt under titeln "världens grönaste schampo" - låt oss presentera O´right!

  O´right

  BAKGRUND

  Frisören Steven Ko har grundat O´right med hans allergier och sina föräldrars bortgång i sjukdom som bakgrund, han vill minska kemikalier och tunga metaller i det dagliga användandet av produkter. Därför har han valt att O´right ska vara snälla produkter - både för hår, hud och natur - därför väljer han bara naturliga och ekologiska ingredienser.

  Loggan och namnet anspelar även på deras mission, O:et i O´right representerar jordklotet och att namnet i sig "Its O´right" ska symbolisera att de vill göra allt rätt för jorden.

  o´right

  FÖRETAGET

  Företaget i sig har vunnit flera prestigefulla priser inom design, miljö och hårvård men har även flera gröna certifieringar inom ISO.  Själva huvudkontoret är miljöcertifierat med Taiwan EEWH Green Building Gold Certificate, vilket är det högsta du kan få för byggnader i Taiwan. Huset drivs enbart med sol och vindkraft och de har ett vattenåtervinningssystem som tar tillvara på regnvatten och vatten som används i produktion av produkter.

  Utöver detta ger de mycket till välgörande ändamål som har djur och natur i fokus. Man väljer även att använda sig av mer miljövänliga transportmedel som båt för att frakta produkterna till vår del av världen och återanvänder all kartong och PET korkar till att göra möbler och fraktpallar.

  Fina Migo´right

  PRODUKTERNA

  Världens grönaste schampo.. Det är en skaplig titel att leva upp till! Schampot är 8-free vilket innebär att det är fritt från parabener, formaldehyd, färgämnen, ftalater, sulfater, förtjockningsmedel och hormonstörande ämnen. Man har även ECO CERT och USDA certifiering på alla växtextrakter i produkterna. Förutom att alla förpackningar är gjorda av återvinningsbara material och allt som är tryckt på flaskan är av sojabläck så har de även en stjärna i klassen och det är Tree in a Bottle.

  Tree in a Bottle är gjord av PLA som är plastmaterial gjort av växtavfall. När Tree in a Bottle-flaskan är slut kan du ta hela flaskan och plantera den i trädgården, för i botten av flaskan ligger det nämligen ett frö inkapslat. Hela flaskan och dess innehåll är biologiskt nedbrytbar och när naturen och solen har gjort sitt med flaskan kommer det, om du har gröna fingrar (!), att växa upp en planta.

  Korken är gjord av bambu som avger 35% mer syre än annat trä och är även det mest snabbväxande växt på jorden. Detta gör att skördandet av bambu för tillverkning inte kommer vara en fara för växtligheten. (Bambu symboliserar även i asiatiska länder integritet och kultivering, då man menar att bambu är starkt men ändå mjukt och flexibelt men ändå tålig)

   

  VAD TYCKER VI PÅ FINA MIG?

  Äntligen en hel hårvårdsserie som endast har fokus på hår och miljö. Missförstå oss rätt, det finns många naturliga och ekologiska hårvårdsprodukter redan i dagsläget men dessa tänker steget längre när det kommer till hela processen från tillverkning till slutkonsument (och även efter slutkonsumenten använt klart produkten).

  Själva produkterna i sig är självklart också bra, eftersom det är en frisör som har tillverkat serien så är håret och dess uppbyggnad i fokus vilket ger bra kvalitet och resultat. Vi älskar flera av produkterna men eftersom vi alla har olika grundförutsättningar på håret är det inte lätt att säga att just denna produkt är favorit för oss alla, MEN, det finns några guldkorn vi MÅSTE tipsa om ändå :)

  Tree in a Bottle - såklart, guldstjärnan i sortimentet som tänker miljö hela vägen. Välj serie efter din hårtyp bara och känn vilken skön känsla det ger både samvetet och håret efter ca 1 veckas användning.

  Golden Rose Oil - Olja som verkligen kapslar in fukt och ger glans och styrka till torrt, frissigt och färgat hår!

  Superb Lifting Spray - Ger volym och stöd till både det tunna håret liksom det tjocka, tunga. Perfekt spray att använda till både vardags och fest!

 • Tolka ingredienserna

  Vi har gjort flera inlägg där vi går igenom lite grundligare vad tex det är för skillnad på syror, vad är retinol egentligen osv. Men när man väl står där med produkten i handen och ser ingredienslistan kan det ändå bli lite förvirrande, vad gör ingrediensen för huden egentligen? Vi listar de vanligaste ingredienser i hudvård att ha koll på:

  Ceramider - Binder fukt och stärker huden.

  Elastin - ger spänst och elasticitet tillsammans med Kollagen.

  Glycerin - Kallas även glycerol och är fett som drar till sig fukt och binder det till huden.

  Hyaluronsyra - uppsvällande vid kontakt med fukt, därför finns det ofta i anti-age produkter för att göra så rynkor och linjer ser mindre ut.

  Kollagen - Fuktbindare som håller sig på hudens yta, vilket gör att huden ser fylligare ut, finns därför ofta i anti-age produkter.

  Kolestrol - mjukgörande och stärker hudbarriären som skyddar huden.

  Lipider - samlingsnamn för fetter, finns ofta i naturliga vegetabiliska oljor. Mjukgör och binder fukt.

  Mica - Naturlig mineral som glimmar och ger pigment i produkten. Vanlig i tex ögonskugga, puderfoundation samt lysterprodukter.

  Niacinamide - mer känt som B3 vitamin. Reducerar missfärgningar som röda märken och finnar.

  Peptider - Budbärare till huden, de berättar hur huden ska reagera och bete sig vid applicering av produkter. Tex: reparera, föryngra osv.

  hudvård

 • Hud & Kosmetik mässan 2016

  Igår tog vi vårt pick och pack och åkte till SHR´s mässa Hud & Kosmetik i Kista. Mässan riktar sig till oss som jobbar och är verksamma i skönhetsbranschen och vi har spanat in höstens nyheter som vi tänkte skvallra lite om! Nedan ser du oss som åkte till mässan: Marie, Madde och Felicia. På bilden har vi sällskap av Lina som är Palinas grundare :)

  Hud & KosmetikFina Mig Personal

  Först ut med nyheter är Dermalogica och deras nya  superlätta Phyto Replenish Oil som är en härlig ansiktsolja som går snabbt in i huden och ger mer fukt. Den marknadsförs som "daggfräsch" och det finns nog inget bättre ord för oljan än det :) Bra lyster, jämnar ut och en lite lätt fuktig look ("daggig" i brist på annat ord som kan beskriva, men det är verkligen i en positiv bemärkelse!) får man efter användandet. Innehåller bland annat olja från chiafrön, orkidé, kamelia och tamanufrukt. Spännande produkt som många av er kommer gilla! Vi testade såklart även lite Face Mapping när vi ändå var i deras monter. Kanonbra sätt att få en analys av sin hud och rekommendatiner på vilka produkter man ska komplettera upp med!

  Hud & KosmetikHud & Kosmetik

  Sen har vi svenska Cicameds 2 nya produkter som kommer ut till kund nu i höst. Först kommer en nyare, glammigare variant på Collagen Boost Mask! Ja ni vet vid det här laget att vi älskar original boosten för dess askungeeffekt men denna goding har ett lätt skimmer i sig vilket ger en riktigt snygg lyster! Andra nyheten är en ansiktscreme med spf i och det är lite det vi har saknat i Cicameds tidigare serie.  Visste ni förresten att Cicamed ska lanseras i USA? Kul när det går bra för våra svenska märken!

  CicamedCicamed

  Sen har vi Palina, men hallå säger vi bara! En hel hudvårdsserie kommer släppas! Vi har vetat om detta länge och vi har pratat om det tidigare men nu är det så nära att vi kan ta på det :) Dock kommer hela serien att lanseras i delar, först ut nu i november är ansiktsmask, ansiktscreme, scrub och treatments. I mars och juli 2017 kommer resterande produkter som bland annat är rengöring, eye gel, serum och anti age serien. Bara genom att känna och klämma på alla (!) produkterna på mässan har vi redan hittat favoriter som vi verkligen ser fram emot att börja använda!

  Hud & KosmetikHud & kosmetik

  Maria Åkerberg släpper en ny nyans på sina läppstift Lip Care Color och denna gång blir det de väldigt passande namnet "Fabulous" :) Snyggt rosa läppstift som faktiskt ser väldigt olika ut beroende på grundtoner i hyn. På mig som är blond blev det en väldigt popig rosa färg som ger en WOW-känsla, på min brunetta kollega blev det lite diskretare färg då hon passar mer i starka färger, men tro inte att det är en mesfärg för det, riktigt snyggt markerande rosa färg oavsett hudton!

  Maria ÅkerbergMaria Åkerberg

  M Picaut, vilken pingla grundaren Mette är! Hon visade upp sina nya travelkit. Samma grymma innehåll som de gamla kiten men mycket snyggare förpackning. Hennes signatur orange färg kombinerat med sobert vitt i en bra kartong. Roligare att ge bort nu och bra info om produkterna i kitet! Kiten hittar du i vår shop redan nu HÄR!

  Ekologisk HudvårdM Picaut

  Sen har vi Dermarome som har flera av våra märken som tex Elizabeth Arden PRO och bareMinerals. Elizabeth Arden PRO har ju redan släppt lite nytt i år som tex lipbalmen men det vi kikade lite extra på var så klart bareMinerals nya hudvårdsserie. Riktigt smarrig! Vi är riktigt sugna på att ta in hudvårdsserien och vi kikar även på ett annat märke som ligger under Dermarome, om det blir att vi tar in det och vilket märke det är väntar vi ett tag till med att berätta!

  Hudvård bareMineralsbareminerals smink

  "Den som väntar på något gott.. väntar ALLTID för länge!" ;)

 • Marilou Bio

  Som ni vet så listar vi alla våra märken, vad de står för och våra egna favoriter i märket. Nu är det dags för det franska, gulliga märket Marilou Bio!

  Marilou Bio

  BAKGRUND

  Marilou Bio som startade 2010 är både naturliga och ekologiska men har som filosofi att alla ska ha råd att använda bra produkter.  Många tänker att är det billigt så är det inte bra produkter men dessa ÄR bra och de tänker på miljön! Hur de kan hålla så låga priser? Det har enkla förpackningar utan kartong, gör stora batcher vid tillverkning och lägger inte så mycket pengar på marknadsföring. Den sista biten hamnar mer på oss som underleverantörer.

  De är även certifierade via Eco Cert som kräver att minst 95% av innehållet är naturligt och 10% ekologiskt. Marilou Bios produkter har en ekologisk halt mellan 10-30%  beroende på produkt, förutom deras Arganolja som är hela 99% ekologisk! Produkterna är självklart fria från tråkigheter som parabener, mineraloljor, syntetiska doftämnen och färgämnen.

  Marilou Bio

  VAD TYCKER VI PÅ FINA MIG?

  Söta produkter som är ett bra alternativ till de med lite mindre plånbok eller de som helt enkelt vill ha ekologiskt certifierade produkter. Praktisk förpackning då den lätt ryms i väskan och är på tub.  Vi har självklart några favoriter och det är följande:

  Arganoljan - what´s not to like? 99% ekologiskt innehåll och oljan går snabbt in i huden som känns väldigt len efter ett par dagars användning.

  Eye Contour Gel - en roller med ögongel som svalkar otroligt skönt på trötta påsar under ögonen. Tips: förvara rollern svalt så får du en extra kylande kick. Denna är alltid med på resan för att hjälpa till efter sena nätter.

  Makeup Remover Milk - Så mild och skonsam mot ögonen, innehåller storfavoriten jojobaolja och supermjukgörande sheasmör. Dock inte den bästa för vattenfast maskara, då behövs det två omgångar för att få bort det helt.

  Psst.. Nyfiken på att prova produkterna? Kika in på deras färdiga ansiktskit Cleansing Ritual Gift Set. Och lägg sen till det som du vill prova utöver basen, tex ögongelen då får du de billiga produkterna ännu billigare!

 • Molton Brown

  Vi fortsätter vår genomgång av produkter och varumärken som finns på vår webshop! Nu är det äntligen dags för brittiska Molton Brown!

  BAKGRUND

  Molton Brown har sedan 1973 tillverkat bad- och kroppsprodukter med exotiska dofter och snygga, lyxiga förpackningar. Man har valt att utöka sortimentet med herrprodukter, väldoftande heminredning i form av doftpinnar och doftljus samt parfymer/EdT. All tillverkning sker i London men hämtar doftinspiration ifrån hela världen och just därför är deras slogan ”London via the World".

  Till skillnad mot vad många tror så är det faktiskt även lite tanke bakom lyxen. Produkterna har delvis naturliga ingredienser i sig och de hämtas från ekologiskt hållbara källor. De är även märkta med Leaping Bunny, har återvinningsbara förpackningar och är kungliga hovleverantörer till det brittiska kungahuset.

  Molton Brown 1979

  Visste du förresten att namnet Molton Brown är en korsning av gatunamnet "South Molton" och modebutiken "Browns" som grundarens (Caroline Burstein) föräldrar ägde? (se bilden för ursprungsdesign på flaskorna 1979!)

   

  DOFTER

  Molton Brown uppdaterar varje år sitt sortiment med nya dofter och även dofter som bara kommer i begränsad upplaga inför tex sommaren och jul/nyår. Men några dofter är här för att stanna och vissa har faktiskt funnits med ända sedan 80-talet!

  Orange & Bergamot - Seville - signaturdoften som doftar fräscht av citrus har funnits sedan 1983!

  Ylang-Ylang - Madagaskar - Blommig, ganska mustig doft som har fått hänga med sedan 1996

  Gingerlily - Tahiti - en av de nyare dofterna från 2001 som doftar kryddigt av ingefära och lilja

  Black Peppercorn - Madagaskar - 2002 kom storsäljare som skulle slå alla rekord och vinna många priser. Kryddig svartpeppar är männens storfavorit helt enkelt!

  Pink Pepperpod - The Gulf of Guinea - Pink is the new black, ja visst! År 2010 kom den rosa partnern till Black Peppercorn: eldig och sensuell Rosépeppar.

  Utöver dessa milstolpar på storsäljande dofter så finns det  ytterligare 10 ordinarie dofter, varav Rosa Absolute som kommer nu i september är den senaste.

  Molton Brown Rosa_absolute

  VAD TYCKER FINA MIG?

  Vardagslyx. Det finns inget bättre ord för Molton Brown produkterna! Molton Brown tillverkar såna produkter som man använder mycket av i vardagen som tex tvål och lotion vilket gör att priserna kan kännas saftiga, men vet du vad? Produkterna är dryga så de räcker länge och de luktar underbart så det är verkligen något man borde unnar sig. Hur många gånger per dag tvättar man inte händerna egentligen? Klart även duschen/handtvättningen ska vara lyxig i vardagen, inte bara ansiktshudvården.

  Molton Brown

  Favoriter har vi som du förstår, det är egentligen bara en smaksak vilken doft man gillar bäst, men vi måste faktiskt slå ett slag för Moltons "andra" produkter!

  Herrserien - killarna på kontoret älskar dessa ansiktsprodukter! Som alla andra Molton produkter doftar de riktigt gott och de går snabbt in i huden utan att torka ut.

  Handcreme på tub - små 40 ml tuber med handcreme, välj din favoritdoft(er) och ha i handväskan, gymbagen, bilen, gymmet - you name it! Går otroligt snabbt in i huden utan att lämna flottiga spår överallt.

  Doftpinnarna - wow! var ordet när vi packade upp dom första gången: stora, maffiga, lyxiga, snygga och som alltid väldoftande!

 • Skolorna har börjat!

  Barnen vallfärdas till skolor, dagis och fritids för att börja läsåret för hösten. Och med dom kommer det hem mindre roliga vardagsproblem. Löss, torra irriterade kinder, konstiga prickar och snor.. Ja det är verkligen välkommen tillbaka till verkligheten som gäller på höstkanten när man är förälder, men vi har hjälpen!

  löss

  Löss - Eco.Kid Bubbalicious Protection Paste - Ett vattenlösligt vax som passar både långt och kort hår. Vaxet gör att håret är oattraktivt för löss. Självklart är det fritt från parabener, sulfater och silikoner men det har även 99,47%  naturliga ingredienser (varav 33,45% är ekologiska också). Vi kan även tipsa om deras schampo som även det håller lössen borta: Eco.Kid Prevent Sensitive Shampoo.

  Torra kinder - Maria Åkerberg Baby Care - Skyddar barnens känsliga hud mot kyla och vind. Lägg gärna Baby Lotion under balmen först för att tillföra extra fukt. Naturligt och ekologiska ingredienser såklart som är närproducerat här i Sverige.

  Blöjutslag - Burt´s Bees Babybee Multi Purpose Ointment - Multi-salva som kan användas över hela kroppen men passar perfekt för att återfukta och skydda huden mot blöjutslag. Kliniskt testad av barnläkare, fri från sulfater och parabener med naturliga ingredienser.

  barnåkommor

  En hudterapeut kan vid behov rekommendera olika produkter som kan lindra mildare hudåkommor. Men vid utslag som du inte vet vad det är, kontakta läkare för konsultation.

 • Formex hösten 2016

  I torsdags var vi till Formex för att träffa några av våra leverantörer samt kika på nyheter och eventuella nya leverantörer.

  FormexFormexFormexFormex

  Först hade vi L:a Brukets monter som var designad i deras signaturinredning. Metallhyllor, vitt och brunt med diskreta gröna växter. Nyheter från deras sida är refiller på flytande tvål och diskmedel, duo presentkit med tvål och lotion, necessär i naturfibrer samt ett broccoli ansiktsserum och en ögonbalm med bomullsfröolja! Ansiktsprodukterna var riktigt sköna och gick in snabbt i huden utan att kladda. Refiller och necessärer har vi saknat länge så det tar vi emot med applåder!

  FormexFormexFormexFormex

  Näst på tur var Klinta & Co. monter som gick i klassiskt vitt, trä och blommigt. Nyheterna där har ramlat in under våren och sommaren som 3 olika badsalter och nu senast lipbalm. Men nytt för mässan var 3 nya dofter på deras massage- & doftljus: Tranbär, Svart Vinbär & Bergamott samt Sötmandel & Äpple.

  FormexFormexFormexFormex

  Och sen kom vi till vår sista nuvarande leverantör: Terrible Twins. En monter full med brunna snygga produkter, linne, trä och vitt. I år kommer de inte att släppa några nyheter inom Spa-serien som vi säljer av, däremot har de valt att lägga mer fokus på sina textila produkter. Nytt för i år är en kimono och badlakan i linne. Riktigt snygga!

  FormexFormexFormexFormex

  Sen kommer en roligt nyhet, vi var till C/o Gerd´s monter (som för övrigt var väldigt stilren & snygg) och där såg vi att de har börjat fått snurr på sina uppdaterade förpackningar. Det är några få produkter som fortfarande har den gamla designen men de flesta har nu fått den snygga stilrena och praktiska designen istället. Det roliga med det här märket är att vi inte säljer dom men har länge haft ett gott öga för dom. Igår kom vi överens och vi har valt att ta in dom till webshopen! :) Mer info om produkterna och lanseringsdatum kommer snart!

   

  Formex mässan har ännu en gång levererat! Hösten är väldigt intensiv med mässor och leverantörsbesök men det är ju så himla roligt! :)

 • Molton Brown pressrelease Jul 2016

  I tisdags var vi till Skansen i Stockholm för Molton Browns pressrelease för julen 2016 och lansering av julens limited edition: Fabled Juniper Berries & Lapp Pine.

   

  Fabled Juniper Berries & Lapp Pine har hämtat inspiration från Lappland här i Sverige med dofter som känns vintrigt och fräscht av enbär, tall och ekmossa. Produkterna kommer i handlotion och handtvål som går i vitt och mörkgrönt. På flaskorna har man bytt ut deras signaturrosett till 3 små bjällror som ser ut som bär - riktigt snyggt!

  Molton Brown JuniperMolton Brown Juniper

  På eventet minglades det i ett härbre och serverades Gin & Tonic som fördrink med enbär i. När det var dags att sätta sig och lyssna på föredraget som Emily Delehanty (global brand manager på Molton Brown) höll i serverades det lättare smårätter som hade hämtat inspiration av Sverige och Lappland,  de innehåll tex lingon, kantareller, ren och sill. Hon berättade mer om bakgrunden till limited edition doften och även lite kort om Molton Brown.

  Molton Brown Juniper

  Fabled Juniper Berries & Lapp Pine´s julkampanj byggs upp kring historien om Pelle som är ute i skogen när han plötsligt ser ett grönt sken. Nyfiken som han är så följer han såklart efter ljuset, tänk om det är lyktgubben!? När han har sprungit långt in i skogen försvinner plötsligt ljuset och han inser att han är vilse.. Hela historien kommer att släppas i samband med lanseringen av produkterna i vinter, men vi kan avslöja att det får ett lyckligt slut ;)

  Molton Brown har i samband med denna kampanj velat fånga de trollska sagorna och otroligt vackra skogarna för att rättvist visa upp Lappland som det vinterparadis det faktiskt är och de har lyckats! En annan rolig detalj som vi svenskar kanske inte tänker speciellt mycket på är att de har en bock med i sin marknadsföring. Detta är såklart för att återge julbocken, vilket är ganska unikt för oss i Sverige/norden. Annars är det renar som symboliserar jul för världen runt omkring, men vi har en bock, vilket såklart ska synas!

  Molton Brown Juniper

  Kvällen var riktigt trevlig, dofterna känns riktigt roliga och smakerna under kvällen kanske inte var speciellt unika och exotiska för oss som är från Dalarna, men riktigt gott och vi kan sträcka lite extra på oss; Molton Brown som är brittisk kunglig hovleverantör sen 10 år tillbaka har valt oss i Sverige som inspiration! Självklart är vi Limited Edition! ;)

   

  PS. Förra årets juldofter kommer tillbaka i år som komplement till Fabled Juniper Berries & Lapp Pine så passa på att fylla på med Vintage 2015 (som numera heter Vintage 2016, men samma doft) och Festive Frankencense & Allspice!

 • Terrible Twins

  Sakta men säkert går vi igenom alla vår märken i shoppen, vi berättar lite mer om både företaget och produkterna för att ni ska få en bättre bild av vad som finns på marknaden. Idag är det dags för Terrible Twins.

  Terrible Twins, som utgår från Insjön i Dalarna, lever efter sitt motto: inga genvägar, bara ett rent hantverk. De skapar produkter för naturligt välbefinnande och personliga interiörer. Terrible Twins startade 2006 av design- och produktutvecklarna Sara och Karin Ström.

  Terrible Twins

  Deras Spa-serie är tillverkad för hand av naturliga råvaror och finns i 10 dofter som representeras av en siffra:

  1. Lavendel

  2. Havtorn & Björk

  3. Granatäpple

  4. Jasmin & Apelsin

  5. Rent Linne

  6. Mysk

  7. Blommor

  8. Chique

  9. Sommar

  0. Snö

  Produkterna som finns i vårt sortiment är fast tvål, flytande tvål, doftljus, badolja, badsalt och diskmedel. I övrigt så finns det även en saltskrubb, kroppsolja och tvättmedel. Man tillverkar även inredningsdetaljer i linne som tex vetevärmare, handdukar, förkläde och kuddar.

  Terrible Twins

  VAD TYCKER VI PÅ FINA MIG?

  Terrible Twins ligger i Dalarna och självklart är vi lite patriotiska när det kommer till att stötta lokalt eftersom vi själva finns där. Men även om man bortser från det så är det faktiskt bra produkter! Det är naturliga ingredienser med hög kvalitet och förpackningarna är riktigt snygga. Dock har vi valt att inte ta in hela sortimentet då delar av det inte faller inom vår nisch.

  Vi älskar den flytande tvålen som inte gör att man känner sig  torr efteråt (är det något vi verkligen dissar så är det handtvålar som torkar ut!), doftljusen gör mycket för att fylla rummet med en väldoftande atmosfär som ger lugn till själen och badprodukterna skulle vi inte byta ut mot allt smör i Småland! De är riktigt mjukgörande och fulladdade med eteriska oljor!

  Snälla produkter som mjukgör och doftar himmelskt - what´s not to like!? - självklart väljer vi att sälja fina Terrible Twins! :)

Artiklar 1 till 10 av totalt 130

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 13